XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS
Çift Başlı Kartal
Çift başlı kartal figürü ilk kez, M.Ö. 3000 sonları ve 2000 başlangıcında, Mezopotamya’da görülür. Daha sonra ise bütün Orta Asya’ya yayılmıştır. Anadolu’ya kadar uzanan evrede çift başlı kartal, Türk medeniyetleri tarafından sevilerek kullanılmıştır. Bu kullanımında pek çok sembolik anlam yüklenmiştir. Orta Asya’da çift başlı kartal nazarlık, tılsım, aydınlık ve güneş sembolü olarak işlenir. Sikkeler üzerinde ise bazı hükümdarlar arma-sembol, diğer bir kısım hükümdar ise hükmetme gücünü destekleyen, pekiştiren bir motif olarak kullanılmıştır. Artuklu sikkelerinde ve Anadolu’daki Selçuklu yapılarında kullanılan çift kartal simgesi surlarda, cami ve medreselerde, saraylarda; koruyucu ve hakimiyet sembolü olarak ve kötü güçlerden koruyucu olarak kullanılmıştır.
AÇIKLAMA : 20 x 25 cm
Çerçeve
Tavan Göbeği
Çerçeve
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS SIMPLE

Devlet Arması
Devlet Arması : Güneş, ortasında hilal ve hilalin üzerinde padişah tuğrası (imza) mızraklar, tığteberler, tabanca, top, kılıç, adaleti temsil eder, terazi ve kanun kitapları (mecelle), bereket boynuzu, kalkan (üzerinde yazı olabilir), borazan, kalkanın üzerinde saltanatın ifadesi kavuk, altta Osmanlı da kullanılan çeşitli madalyalar bulunan bir devlet armasıdır.
AÇIKLAMA: 60 x 60 x 10 cm
Hat
Hat
Hat
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ALTERNATIVE
Fashion
Çerçeve
Çerçeve
Lambalık
Rahle
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS ARROWS PAGINATION

Niş
Kavukluk
Kavukluk : Makam ve ünvan sahibi kişilerin özelliklerini belirten, genel olarak kaşe kumaş ve keçeden yapılan fes üzerine kumaşların sarılması ile oluşan, başa giyilen bu günün şapkasının eski adı kavuktur. Selçuklu ve Osmanlı döneminde kullanılmıştır. Kullanılmadığı zamanlar kavukluk adı verilen özel yerlerde muhafaza edilirler. Kavukluklar dekoratif amaçlı ve telefonluk olarak kullanılmaktadır.
AÇIKLAMA: 63 x 31 x 25 cm
Ay Yıldız
Hat
XTEMOS ELEMENT
AJAX PRODUCTS TABS WITH ICONS
Çerçeve
Masa
Lambalık
Tavan Göbeği
XTEMOS ELEMENT